Bydlíte ve městě? A považujete to za výhodu nebo nevýhodu?

Současná situace na trhu s byty nedává velký prostor pro volbu, jaké si zvolit bydlení. Na stavbu rodinného domu i s hypotékou dosahuje stále méně a méně lidí, a tak nezbývá než se porozhlídnout po městě a buď se snažit získat městský byt nebo si byt pronajmout. A pokud si budeme byt pronajímat a chceme se s cenou pronájmu udržet v rozumné hladině, bude to pravděpodobně byt na sídlišti.

sídliště

Bydlení na sídlišti ale nemusí být jen samá nevýhoda. Sídliště má většinou dobře propracovanou infrastrukturu. Na sídlišti najdeme v blízkosti našeho domu obchod. Nebude to supermarket, ty bývají na okrajích města, ale bude to obchod, kde jistě nakoupíte základní potraviny, což na běžný denní nákup plně dostačuje. Taky budete mít blízko zastávku hromadné dopravy, což je velká výhoda, protože jasnou nevýhodou sídliště jsou parkovací místa, kterých bývá málo a o přístřešku na auto si můžete nechat leda zdát. Ale hromadná doprava, pokud pracujete na druhém konci města, to je velká úspora času.

sídliště

Také kulturní a volnočasové vyžití jak pro vás, tak pro děti bude na sídlišti zajištěno. Kroužky pro děti, kurzy pro dospělé, kino, možná i menší amatérské divadlo. Vše po ruce. Další výhodou sídlišť je, že byly plánovány pro mladé rodiny, takže budete mít blízko bytu školku i školu. To oceníte hlavně když vaše děti začnou do školy chodit samy, bez vašeho doprovodu, tak jistota, že do školy bezpečně trefí, je k nezaplacení.

Někdo považuje sídliště za lidské mraveniště, a ono to tak může skutečně vypadat. Stovky lidí, kteří ráno vyjdou ze svých bytů do nejrůznějších koutů města a odpoledne se opět vrací každý do svého. Donutila vás situace začít bydlet na sídlišti? Během pracovního týdne využívejte pohodlí městského bydlení a na víkend vyražte do přírody. Nikde přece není řečeno, že musíte sedět v paneláku.