TOP 10 modulů https://www.sten-skrine.cz/top-10-modulu vám může napovědět, jak lidé využívají úložný prostor, a jaká řešení jsou pro ně nejvíce přijatelná. Podstatné je vědět, že každý z nich lze individuálně přizpůsobit, jde tedy pokaždé o řešení sestavované pro každého zákazníka skutečně na míru, a neexistuje žádná uniformita, jak je tomu u konvenčního nábytku, prodávaného v běžných (i značkových a renomovaných) obchodech.

nábytek v ložnici

Jak na horní přihrádky – pamatujte na to, že ty budou ve výšce, kam ze země nedosáhnete, a budete k tomu potřebovat alespoň židli nebo malé štafle. Horní regály by neměly být příliš úzké a hlavně by se tam neměly skladovat věci extrémně těžké s ohledem na zatížení celé konstrukce a také proto, abyste je nemuseli zvedat nad hlavu.

moderní ložnice

Jakou hloubku skříní zvolit – o tom rozhoduje především skládání vašich oděvů a to, zda je ukládáte na ramínka. Někteří lidé si bez ramínek nedovedou svůj život vůbec představit, zvláště ti, co nosí pánské obleky, halenky, šaty, kabáty a vše ostatní, co by se skládáním pomačkalo a znehodnotilo. Někdo se však bez ramínek zcela obejde, např. lidé vyznávající neformální styl, outdoorové sporty a oděvy je oslovují spíše po praktické stránce. Tam, kde potřebujete ramínka, bude hloubka skříní obvykle 60 cm, v ostatních případech lze hloubku zredukovat třeba až na 40 cm.

Využívejte sáčky a pytle na zip – do vestavěných skříní můžete klidně umístit i úklidové prostředky, stelivo a krmivo pro zvířata, ale vždy počítejte s tím, abyste tyto věci zajistili tak, aby neměly vliv na vaše oblečení. Můžete k tomu využít plastové dózy s pevným víkem a možná se vám budou hodit i pytle se zipem, který hermeticky uzavírá obsah a nedopustí šíření zápachu a odpařování chemikálií v okolním prostoru. Podobně nakládejte i se sezonní obuví, která by měla být z hygienických důvodů uzavřena v neprodyšném obalu. A nezapomínejte občas skladované věci v uzavřených pytlích a nádobách otevřít a důkladně je nechat vyvětrat, zabráníte tím množení bakterií a plísní.